Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Ліки для хворих на туберкульоз: тренінг з реєстру препаратів
25.06.2015
12:40

Ліки для хворих на туберкульоз: тренінг з реєстру препаратів

З 23 по 25 червня 2015 року на базі КЗ КОР «Київський обласний протитуберкульозний диспансер» в рамках впровадження Загальнодержавної цільової соціальної програми протидії захворювання на туберкульоз на 2012-2016 роки та програми Глобального фонду для боротьби із СНІДом, туберкульозом та малярією «Інвестиції у вплив на туберкульоз та ВІЛ»  було проведено 3 одноденні тренінги на тему «Ведення обліку та звітності протитуберкульозних препаратів за допомогою Реєстру хворих на туберкульоз на районному рівні».

Програма e-TB Manager пропонує широкі можливості для значного покращення управління випадками захворювання на туберкульоз,  лікарськими засобами першого та другого ряду та іншими медпрепаратами, що застосовуються для лікування туберкульозу. Зокрема можна отримувати дані про потребу в лікарських засобах для ефективного прогнозування, замовлення, розподілу та видачі ліків, а також для реєстрації змін в запасах медикаментів і відстеження номерів партій на всіх рівнях.

Учасниками тренінгу стали 35 фахівців, що займаються обліком та звітністю протитуберкульозних препаратів на районному рівні у лікувальних установах Київської області. Тренерами виступили фахівці ДУ «Український центр контролю за соцхворобами МОЗ України» Оксана Гаптянова та Валентин Якимчук.

Інші новини