Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Міжнародна науково-практична конференція «ВІЛ – асоційований туберкульоз: епідеміологічні, клінічні та соціальні аспекти»
03.11.2015
11:36

Міжнародна науково-практична конференція «ВІЛ – асоційований туберкульоз: епідеміологічні, клінічні та соціальні аспекти»

29-30 жовтня  2015 року у м. Гродно, Республіка Білорусь, відбулася міжнародна науково - практична конференція «ВІЛ – асоційований туберкульоз: епідеміологічні, клінічні та соціальні аспекти», що проводився в рамках реалізації сумісного проекту Програми розвитку ООН у співробітництві МОЗ Республіки Білорусь  гранту Глобального фонду для боротьби з туберкульозом, ВІЛ-інфекцією та малярією. На заході активно обговорювали  актуальні питання туберкульозу, ВІЛ-асоційованого туберкульозу, хвороб органів дихання та ділилися досвідом в ефективності заходів протидії туберкульозу та ВіЛ-інфекції фахівці з Республіки Білорусь, України, Польщі, Росії, Вірменії, Нідерландів.

На конференції були проведені пленарні та сесійні засідання за тематиками: «ВІЛ та туберкульоз: актуальні питання медицини та суспільства», «Туберкульоз: діагностика, диференційна діагностика та лікування», «Туберкульоз та хвороби органів дихання  - міждисциплінарні аспекти».

З доповіддю «Забезпечення стійкості програм протидії туберкульозу та ВІЛ в Україні в умовах скорочення програм міжнародної технічної допомоги» на конференції виступила заступник директора УЦКС Терлеєва Яна.  

Інші новини