Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Моніторинговий візит до закладів Сумської області, що надають  медичну допомогу хворим на туберкульоз
04.08.2015
13:19

Моніторинговий візит до закладів Сумської області, що надають медичну допомогу хворим на туберкульоз

Фахівцями ДУ «Український центр контролю за соціально небезпечними хворобами МОЗ України» (УЦКС) здійснено моніторинговий візит до закладів Сумської області, що надають первинну, вторинну та третинну медичну допомогу хворим на туберкульоз.

З урахуванням результатів моніторингового візиту фахівці УЦКС провели семінарське заняття для лікарів фтизіатричної служби та центру профілактики і боротьби зі СНІДом на базі громадської організації "Клуб "Шанс" - неурядової організації, яка працює у сфері громадського здоров'я на Сумщині. На семінарі були висвітлені положення УКПМД, що затверджений наказом Міністерства охорони здоров’я України 04.09.2014 № 620 «Про затвердження та впровадження медико-технологічних документів зі стандартизації медичної допомоги при туберкульозі», та УКПМД, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 31.12.2014 № 1039 «Про затвердження та впровадження медико-технологічних документів зі стандартизації медичної допомоги при ко-інфекції (туберкульоз/ВІЛ-інфекція/ СНІД)».

Особливу увагу було зосереджено на основних етапах надання медичної допомоги пацієнтам, хворим на хіміорезистентний туберкульоз, у тому числі мультирезистентний, та хворим на поєднані інфекції ВІЛ/туберкульоз. Зроблено наголос на проведенні в найкоротші терміни всіх діагностичних заходів з метою своєчасного розподілу потоків хворих та відокремлення із загальної кількості хворих на хіміорезистентні форми туберкульозу. Обговорені принципові зміни в організації лікування хворих на туберкульоз з акцентом на амбулаторному етапі лікування, оптимізації підходів до стаціонарного лікування хворих та проведення контрольованої терапії хворим на туберкульоз із залученням не лише медичного персоналу протитуберкульозної служби, а й персоналу закладів первинної медичної допомоги, соціальних працівників, волонтерів неурядових організацій тощо.

 

Інші новини