Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
14.07.2022
15:39

Моніторинговий візит в Івано-Франківську область під час війни

12-14 липня фахівці Центру громадського здоров'я разом з експертами з ВООЗ провели моніторинговий візит закладами охорони здоров'я Івано-Франківської області. Разом з медичними та соціальними працівниками вони провели оцінку надання послуг з профілактики, діагностикики та лікування ВІЛ-інфекції, а представники Центру надали відповідні рекомендації.

Регіон, який став надійним тилом в період російсько-української війни, в тому числі і у наданні послуг з ВІЛ, для людей, які вимушені були полишити свої домівки у пошуках прихистку, медичних чи соціальних послуг. Війна змусила установи, що надають допомогу ЛЖВ, взяти на себе додаткове навантаження та пристосуватися до роботи під час повітряних тривог. 

Разом із медичними та соціальними працівниками обговорювали питання децентралізації послуг, порушення логістики, міграції пацієнтів, маршрути пацієнтів та інше. Також проводили коротко- та довгострокове планування, включно із плаканами на відновлення після перемоги України. Робота тривага і під час повітряних тривог в укритті. 

Інші новини