Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Нагорода А.М. Щербінській за внесок в розвиток науки та з нагоди 120-річчя Інституту епідеміології та інфекційних захворювань ім. Л.В. Громашевського
13.10.2016
13:55

Нагорода А.М. Щербінській за внесок в розвиток науки та з нагоди 120-річчя Інституту епідеміології та інфекційних захворювань ім. Л.В. Громашевського

12 жовтня 2016 року Інститут епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського НАМН України відзначав 120 -річчя з часу свого заснування. Науковий заклад було створено на кошти киян для боротьби з інфекційними хворобами, такими як дифтерія, сказ, тифи та інші.

 

Впродовж багатьох років Інститут працює над проблемами епідеміологічного аналізу, розробкою програм та планів боротьби з актуальними інфекційними захворюваннями під керівництвом відомих вчених галузі.

На урочистому засіданні, що відбулося 12 жовтня 2016 року у м. Києві, провідні вчені Інституту були нагороджені відзнаками за внесок у науково-практичну діяльність, в тому числі нагороду отримала і Заступник директора Інституту з профілактичної діяльності досліджень та ресурсів, Заступник директора Українського центру контролю за соціально небезпечними хворобами Міністерства охорони здоров'я України (УЦКС) Алла Михайлівна Щербінська – доктор медичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України. А.М. Щербінська була відзначена Почесною грамотою Президії Національної Академії Медичних Наук України  за внесок в розвиток науки, організацію боротьби з інфекційними захворюваннями та самовіддану працю. 

 

Інші новини