Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Нові перспективи співробітництва  Всесвітнього підрозділу ВІЛ та туберкульозу CDC, США в Україні
15.01.2016
13:28

Нові перспективи співробітництва Всесвітнього підрозділу ВІЛ та туберкульозу CDC, США в Україні

15 січня 2016 року відбулася стратегічно важлива зустріч Директора Всесвітнього підрозділу ВІЛ та туберкульозу CDC (The Centers for Disease Control and Prevention (CDC) пані Шеннон Хадер, представників офісу CDC в Україні* та керівників основних структурних підрозділів ДУ «Український центр контролю за соцхворобами МОЗ України».

Доктор Шеннон Хадер  має значний національний та міжнародний досвід у напрямку ВІЛ/СНІД, працювала у складних соціально-економічних і політичних умовах, підкреслюючи відповідальність та забезпечуючи сталу відповідь епідемії ВІЛ\СНІДу.

Впродовж візиту Доктор Шеннон Хайдер та інші учасники зустрічі ознайомилася з тим, як впроваджуються проекти CDC в Україні, обговорили прогрес у досягненні поставлених цілей у протидії епідемії ВІЛ-інфекції в Україні, а також шляхи розширення діяльності та майбутні напрямки роботи на 2016 рік. Крім того, важливою темою зустрічі стало обговорення потреб та прогалин у лікуванні ко-інфекції ВІЛ/ТБ та впровадженні програми ЗПТ у контексті залучення міжнародної технічної допомоги.

Розбудова системи громадського здоров’я в Україні та створення Національного центру громадського здоров’я в Україні  є вкрай важливими для CDC, тому учасники зустрічі детально розглянули масштабні перспективи  у співробітництві задля подолання епідемії ВІЛ/СНІД в Україні.

*Зустріч відвідали Шеннон Хадер, Директор Всесвітнього підрозділу ВІЛ та туберкульозу (DGHT Division of Global HIV and TB), Дженніфер Петерсон, Директор зі стратегії, політики та комунікацій DGHT, Торі Фернандес-Уїтні, старший радник директора DGHT, Чарльз Вітек, Директор глобальної програми з питань боротьби з ВІЛ/СНІД в Україні та Росії, CDC,  Тодд Вілсон, Заступник Директора, CDC, Олександр Лебега, офіс CDC в Україні, Наталія Подольчак, офіс CDC в Україні,  директор УЦКС професор Наталія Нізова та керівники підрозділів УЦКС.

 

Інші новини