Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Обговорення профілактики та лікування туберкульозу під час засідання Комітету з регіональної політики Нацради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/CНІДу
18.10.2016
23:04

Обговорення профілактики та лікування туберкульозу під час засідання Комітету з регіональної політики Нацради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/CНІДу

18 жовтня 2016 року в Міністерстві молоді та спорту України відбулося засідання Комітету з регіональної політики Національної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу (далі - Комітет) під головуванням заступника Міністра молоді та спорту Олександра Яреми.

Метою зустрічі було обговорення профілактики та лікування туберкульозу та шляхів поліпшення контролю за станом захворювання.

Окрім цього, на робочій зустрічі було представлено проект «Створення сприятливої суспільно-політичної ситуації для переходу на амбулаторну форму лікування туберкульозу в Україні» та ознайомлено учасників зустрічі з ходом його впровадження. Також членам Комітету були представлені для обговорення та опрацювання аналіз державної ПОЛІТИКИ ПРОТИДІЇ ТУБЕРКУЛЬОЗУ В УКРАЇНІ В КОНТЕКСТІ ПЕРЕХОДУ НА АМБУЛАТОРНУ МОДЕЛЬ ЛІКУВАННЯ та пропозиції щодо вирішення тих проблемних питань, які перешкоджають більш успішному запровадженню амбулаторних моделей лікування туберкульозу.

Значна увага приділялася питанням  виявлення туберкульозу серед внутрішньо переміщених осіб та учасників антитерористичної операції у м Києві: проблемам та шляхам взаємодії медичних сервісів.

До порядку денного засідання Комітету також були включені питання діяльності регіональних рад з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу: успішні практики та проблемні питання. Також представлені  членам  комітету для обговорення підсумки аналітичного дослідження Програми розвитку ООН в Україні з вивчення випадків успішної адвокації прав людини для ЛГБТ в Україні у контексті формування ефективної відповіді на стрімку епідемію ВІЛ серед ЧСЧ.

У засіданні Комітету взяла участь та долучилася до обговорення питань, що піднімалися, Ольга Стельмах - заступник директора з питань регіональної політики та міжсекторальної взаємодії УЦКС (член Комітету з регіональної політики Національної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу).

 

 

 

 

Інші новини