Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Падіння якості водопровідної води — інформаційні вкиди ворога
15.12.2022
17:15

Падіння якості водопровідної води — інформаційні вкиди ворога

Бойові голуби, секретні лабораторії, заражена донорська кров (і таке вже було) й ось тепер — отруєна інфекціями питна вода.

Ворог поширює неправдиву інформацію про нібито падіння якості водопровідної води в Україні, користування якою начебто може призвести до епідемій. Ці інформаційні напади легко спростовуються результатами досліджень якості питної води.

Обласні центри контролю та профілактики хвороб МОЗ України постійно проводять лабораторний контроль за якістю питної води в місцях водозаборів, на водопровідних спорудах і мережах централізованого господарсько-питного водопостачання. Так, підтверджуємо факти цифрами:

  • За 9 місяців 2022 року було проведено майже 400 тисяч досліджень питної води централізованого водопостачання за мікробіологічними показниками, що на 18,52 % більше за аналогічний період минулого року. Відхилення від санітарних норм встановлено в 1,5% проти 4,3% — за аналогічний період минулого року.
  • Зроблено 670 тисяч досліджень питної води за санітарно-хімічними показниками, що є на 4,6% більше за аналогічний період минулого року. Відхилення від санітарних норм встановлено в 3,3% проти 4,0% — за аналогічний період минулого року.
  • Зроблені дослідження питної води централізованого водопостачання за радіологічними показниками не виявили відхилень від санітарних норм.

Завдяки роботі комунальних служб, місцевих і регіональних влад, а також постійному спостереженню центрами контролю та профілактики хвороб, люди можуть без ризиків користуватися централізованим водопостачанням.

Інші новини