Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Попереджений – озброєний: студенти НТУУ «КПІ» пройшли тестування на ВІЛ-інфекцію та гепатити В і С
03.06.2015
16:55

Попереджений – озброєний: студенти НТУУ «КПІ» пройшли тестування на ВІЛ-інфекцію та гепатити В і С

27-28 травня 2015 року в рамках комплексу соціально-профілактичних та спортивних заходів «Естафета здоров’я 2015» Студентською соціальною службою НТУУ «КПІ» було проведено соціально-профілактичну акцію «Пройди тест на ВІЛ та гепатити В і С у своєму ВНЗ!» з безкоштовного анонімного комбінованого експрес-тестування на ВІЛ-інфекцію, гепатити В і С та сифіліс усіх бажаючих студентів, аспірантів, викладачів та співробітників НТУУ «КПІ», з метою виявлення та профілактики даних захворювань серед університетського загалу.

Перед та після тестування учасникам акції було надано медико-психологічне консультування з питань профілактики захворювань, на які проводилось тестування. Під час акції всі її учасники отримали брошури, буклети або листівки, що пропагують здоровий спосіб життя на теми: «Що таке гепатит С», «Гепатит», «Абетка самозахисту», «ВІЛ», «Захищений секс», «ВІЛ через дружбу не передається», «Факти про ВІЛ та СНІД», «Вірусні гепатити: дізнайся більше!», «Туберкульоз», «Захисти себе та своїх близьких. Дізнайся більше про ВІЛ/СНІД та вірусні гепатити!» та презервативи. Волонтерами було розповсюджено серед студентів НТУУ «КПІ» близько 3,5 тисяч інформаційних буклетів.

Всього тестування пройшли 189 осіб.

Акція відбулася за підтримки Українського центру контролю за соціально небезпечними хворобами Міністерства охорони здоров'я України, МБФ «Міжнародний альянс з ВІЛ/СНІД в Україні» та БФ «Шлях до майбутнього» та Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) в рамках Національної інформаційної кампанії «Не Дай СНІДу Шанс!».

 

 

Інші новини