Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Представники ЦГЗ та ЦКПХ зустрілись у Варшаві з командою Ginko Bioworks
24.02.2023
10:35

Представники ЦГЗ та ЦКПХ провели стратегічну зустріч у Варшаві з командою Ginko Bioworks

Делегації Центру громадського здоров’я та Івано-Франківського, Одеського та Київського міського Центрів контролю та профілактики хвороб провели зустріч з командою Ginko Bioworks у Варшаві.  

Представники відомств обговорювали практичні аспекти впровадження інноваційних методик дослідження об'єктів навколишнього середовища в рамках реалізації в Україні пілотного проєкту.

Незабаром в Україні запрацює програма, що надаватиме Центру громадського здоров'я та іншим органам охорони здоров’я статистичні дані про патогени: грип, холеру та SARS-CoV-2. На основі даних прийматимуться на місцях рішення, які допоможуть зменшити тягар інфекційних захворювань для населення та інфраструктури охорони здоров’я. 

Пандемія COVID-19 та війна в Україні руйнують інфраструктуру охорони здоров’я та можуть сприяти зростанню та поширенню інфекційних захворювань. Саме тому було розроблено широкомасштабну платформу моніторингу біологічних загроз у критичних системах стічних вод. 

«Ця співпраця дозволить нам використовувати інноваційні рішення для підтримки нашої системи охорони здоров’я та добробуту наших громадян. Сьогодні, коли війна руйнує інфраструктуру охорони здоров’я — ми зобов’язані підтримувати добробут наших людей, а також мінімізувати всі ризики та захистити здоров’я населення в цих екстремальних обставинах», — розповіла Оксана Кошалко, начальниця відділу епіднагляду ЦГЗ України.

Про проєкт

Ginkgo Bioworks є провідною платформою для програмування клітин. Платформа розв'язує проблеми для організацій на різних ринках, від харчів та сільського господарства до фармацевтики та промислових і спеціальних хімікатів. Підрозділ біозахисту та охорони здоров’я Ginkgo, Concentric by Ginkgo, створює глобальну інфраструктуру біозахисту, щоб надати урядам, громадам і лідерам охорони здоров’я можливість запобігати, виявляти та реагувати на різноманітні біологічні загрози. 

Читайте також

Центр громадського здоров’я та Ginkgo Bioworks запустили пілотну програму тестування стічних вод

Інші новини