Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Прес-брифінг для представників ЗМІ "Чи можливо вилікувати туберкульоз вдома?"
14.09.2016
17:55

Прес-брифінг для представників ЗМІ "Чи можливо вилікувати туберкульоз вдома?"

16 вересня 2016 року о 9.30 в готелі «Русь» (вул. Госпітальна, 4, зал «Венеція») відбудеться прес-брифінг для представників ЗМІ, який проходитиме  в рамках Міжнародного заходу з протидії поширення туберкульозу.

Під час брифінгу міжнародні експерти, представники Уряду, Верховної Ради, столичної влади та  неурядових організацій обґрунтують доцільність впровадження амбулаторної моделі лікування хворих на туберкульоз (ТБ), як однієї з найважливіших складових реформування системи охорони здоров’я для подолання епідемії туберкульозу в Україні.  Останнім часом все більшого поширення в Україні та світі  набувають форми туберкульозу, нечутливі (резистентні) до більшості традиційних препаратів. Україна входить до п’ятірки країн з найважчим тягарем мультирезистентного туберкульозу (МРТБ) у світі.  Наша країна  досі має найгірші в Європі показники успішності лікування туберкульозу – виліковуються лише 71%  нових випадків туберкульозу та 34% випадків МРТБ. Щорічно в Україні ТБ діагностується у понад 30 тисяч осіб (4 нові випадки щогодини). Кількість смертей від ТБ у 1,5 вища за кількість смертей від СНІДу в 2015 році.

Чи допоможе альтернативна модель лікування туберкульозу покращити сумну статистику захворюваності та смертності людей? Чи готова державна та місцева влада до рішучих кроків для подолання епідемії туберкульозу в Україні за умов багатосторонньої міжнародної підтримки? Чи готове суспільство прийняти нові моделі лікування і чи дійсно всі хворі на туберкульоз є небезпекою для оточуючих?

Ці та інші питання Ви зможете задати поважним учасникам прес-брифінгу, до участі у якому, зокрема, запрошені:

Ольга Богомолець, народний  депутат України, Голова Комітету ВР з питань охорони здоров’я.
Оксана Сивак, заступник  Міністра охорони здоров’я з питань громадського здоров'я та євроінтеграції.
Яна Терлєєва, заступник директора Державної установи «Український центр контролю за соціально небезпечними хворобами МОЗ України».
Баронеса Елісон Саттіє  (Alison Suttie), Віце-голова багатопартійної Парламентської групи з глобального туберкульозу, член Палати Лордів Парламенту Великобританії.
Юлія Лобан, депутат Київської міської ради.
Андрій Клепіков, виконавчий директор Альянсу громадського здоров’я.

Ксенія Щєніна, колишній пацієнт, активіст «TB-People» (Східно-Європейської та Центрально-Азіатської мережі людей, що подолали туберкульоз).

Інші новини