Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Прес-конференція "Як позбутися тютюнової залежності"
21.06.2018
17:00

Прес-конференція "Як позбутися тютюнової залежності"

27 червня об 11:30 в ІА «УНІАН» відбудеться прес-конференція, присвячена результатам першого року роботи національного сервісу з надання допомоги у припиненні куріння.

Під час прес-конференції фахівці ВООЗ, Центру громадського здоров’я МОЗ України, а також експерти з контролю над тютюном представлять результати роботи українського сервісу з надання допомоги у припиненні куріння за перший рік, розкажуть про основні проблеми відмови від куріння та важливість надання професійної допомоги курцям.

Учасники прес-конференції:

  • Володимир Курпіта, генеральний директор ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України»;
  • Роберто Гнезотто, консультант проекту з профілактики неінфекційних захворювань та зміцнення здоров’я Бюро ВООЗ в Україні;
  • Отто Стойка, головний лікар Київського міського центру здоров’я, експерт сервісу з надання допомоги у припиненні куріння;
  • Катерина Римаренко, координатор проектів, ГО «Життя»;
  • Яна Григор’єва, консультант сервісу з надання допомоги у припиненні куріння.

Із 2,8 мільйонів українців, які намагаються кинути курити, лише 1,2% досягають мети, тому  надання професійної допомоги під час відмови від тютюну є надзвичайно актуальним.

Сервіс складається з «гарячої» телефонної лінії та професійного веб-сайту. Веб-сайт (http://stopsmoking.org.ua/) містить корисну інформацію щодо відмови від куріння, а консультанти «гарячої» лінії (0-800-50-55-60) надають фахову підтримку курцям, які хочуть позбутися тютюнової залежності.

Ресурс був розроблений за спільної ініціативи Міністерства охорони здоров’я України та Бюро ВООЗ в Україні, яка впроваджується громадською організацією «Життя» за фінансової підтримки Швейцарської Агенції розвитку та співробітництва в рамках проекту «Неінфекційні захворювання (НІЗ): профілактика та зміцнення здоров’я в Україні».

Попередня акредитація обов’язкова до 10:30 27-го червня.

Для контактів: Оксана Тотовицька, медіа-координатор Українського центру контролю над тютюном ГО «Життя», +38 (063) 261 74 05, +38 (044) 234 93 20, oksana@center-life.org.

Інші новини