Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Прихожани Православної Церкви України вакцинувалися проти COVID-19 
06.04.2023
12:05

Прихожани Православної Церкви України вакцинувалися проти COVID-19 

У березні завдяки співпраці Центру громадського здоров’я та Православної Церкви України було організовано вакцинацію проти COVID-19 прихожан храмів Дніпра, Хмельницького та смт. Немирів, Львівської області. Щеплення отримали 98 людей.

Вакцинація рятує життя. Але чомусь ми часто нехтуємо своїм захистом, адже нам здається це не таким важливим, особливо зараз. Проте, наголошуємо —  COVID-19 не відступив, а тому не варто забувати про те, що може вберегти від недуги. 

Як працюють вакцини проти COVID-19

Вакцини імітують збудник інфекції — віруси, бактерії або інші мікроорганізми, які можуть спричинити захворювання. Вони «навчають» нашу імунну систему швидко та ефективно реагувати на інфекцію. 

Традиційно через щеплення вводять ослаблений або «вбитий» вірус, бактерію чи їхню частинку, що дозволяє нашій імунній системі сформувати пам’ять про неї. Отже, імунна система зможе швидко розпізнати та побороти інфекцію, перш ніж людина захворіє.

Найкраща вакцина – та, яка доступна для вас. Щеплення будь-якою вакциною проти COVID-19 запобігають тяжкому перебігу хвороби й рятують життя. 

Всі препарати, які використовують для щеплення в Україні схвалені ВООЗ для екстреного використання, є безпечними та безоплатними.

Зверніться до сімейного лікаря або у пункт вакцинації та отримайте щеплення. 

Це не лише ваша безпека, але й людей, які вас оточують. 

 

Інші новини