Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Програма наставництва на робочому місці для лікарів регіональних протитуберкульозних закладів
24.11.2015
13:26

Програма наставництва на робочому місці для лікарів регіональних протитуберкульозних закладів

З 17 по 20 листопада 2015 року на базі ДУ «Український центр контролю за соцхворобами МОЗ України» відбулася чергова Програма наставництва на робочому місці для лікарів регіональних протитуберкульозних закладів.

Даний захід покликаний розвивати експертизу фахівців  регіональних лікувальних закладів у наданні допомоги хворим на туберкульоз, відпрацювати нормативно-правові відносини та налагодити алгоритм співпраці між регіональними протитуберкульозними закладами та профільними відділами УЦКС.

Протягом тижня учасники стажування відвідали семінари, практикуми та персональні консультації фахівців УЦКС та мали змогу детально відпрацювати всі проблемні питання, які виникали у них у ході операційної діяльності. Для учасників було проведено семінари з питань сучасної стратегії організації та надання допомоги хворим на туберкульоз та ко-інфекцію ВІЛ/туберкульоз, нормативного регулювання діагностики туберкульозу та лабораторного моніторингу перебігу захворювання.

Цього разу у стажуванні взяли участь представники протитуберкульозних закладів Волинської, Тернопільської, Івано-Франківської, Хмельницької, Чернівецької, Рівненської областей.

Впродовж стажування учасники познайомились зі структурою та організацією роботи УЦКС, взяли участь у семінарах з інфекційного контролю, діагностики та лабораторного моніторингу перебігу туберкульозу, роботи у автоматизованій системі e-TB manger.  Крім того, учасники стажування  заслухали інформацію щодо історії розвитку та нормативної бази замісної підтримувальної терапії, використання протитуберкульозних препаратів, а також роль та завдання відділів моніторингу і оцінки заходів протидії захворюванню на туберкульоз у протитуберкульозних закладах.

Загалом, програма стажування забезпечила комплексну підготовку фахівців протитуберкульозних закладів для якісно нового рівня роботи та надання допомоги хворим на туберкульоз з напрямків клінічного та лабораторного супроводу, правового забезпечення, програм та проектів технічної допомоги, моніторингу та оцінки епідемії туберкульозу в регіонах України.

 

Інші новини