Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
пульсоксиметри
28.09.2022
12:23

Регіональні протитуберкульозні заклади отримають сотні нових пульсоксиметрів

В Україні триває забезпечення закладів охорони здоров'я необхідним оснащенням для надання якісної і вчасної медичної допомоги. Зокрема, це стосується і фтизіопульмонологічних центрів, які надають пацієнтам протитуберкульозну терапію. До регіональних протитуберкульозних закладів, філій центрів охорони здоров'я ДКВС, Командування медичних сил Збройних сил України вже направлені 886 пульсоксиметрів

Пульсоксиметри призначені для перевірки та контролю насичення артеріальної крові киснем і частоти серцевих скорочень. У професійному використанні вони підходять для всіх категорій пацієнтів: новонароджених, немовлят, дорослих. 

Для того, щоб забезпечити ЗОЗи пульсоксиметрами Центром громадського здоров'я була зібрана потреба від закладів, після чого відбулись необхідні закупівельні процедури. Враховуючи, що в осінньо-зимовий період очікується зростання кількості хворих на COVID-19, вчасне надходження приладів  допоможе охопити необхідною діагностикою більшу кількість людей.  

Придбання пульсоксиметрів відбулось як реагування на COVID-19 в рамках виконання програми Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією «Прискорення прогресу у зменшенні тягаря туберкульозу та ВІЛ-інфекції в Україні».

Інші новини