Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
21.05.2019
09:42

Розпочалася 72 сесія Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я

20 травня відбулось відкриття 72-ї сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я, в рамках якої українська делегація мала зустріч із керівником Департаменту регіонів Європи, Азії, Латинської Америки та Кариб Глобального фонду Марією Кіровою, де фахівці з України презентували план переходу та початок закупівлі профілактичних послуг з ВІЛ за бюджетні кошти, а також обговорили подальші плани по співпраці між Україною та Глобальним Фондом.

Україну на асамблеї представляють в. о. міністра охорони здоров’я доктор Уляна Супрун, Постійний представник України при Відділені ООН у Женеві Клименко Юрій, Генеральний директор ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» доктор Володимир Курпіта та інші.

На поточній сесії в Женеві основною темою обговорення є провадження Глобального плану по ліквідації поліомієліту та звіту про надзвичайні події у системі охорони здоров’я, впровадження міжнародних медико-санітарних правил, невідкладна та травматологічна допомога та нова класифікація хвороб (11 видання).

Крім того важливими питаннями сесії є універсальне забезпечення послугами охорони здоров’я, доступ до ліків та вакцин, антибіотикорезистентність, готовність до пандемічного грипу, фальсифіковані медичні продукти та повна ліквідація туберкульозу у світі. Також окремо буде розглянуто звіт про виконання Нагойського протоколу до Конвенціїї про біологічне розмаїття (порядок обміну патогенами між країнами).

З вітальним словом та звітом виступив Генеральний директор ВООЗ доктор Тедрос Адханом Гебрейесусу. У промові Тедрос Адханом нагадав присутнім, що завданням Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я є краще майбутнє для людей, які інколи навіть не мають голосу, аби розповісти, про що їм болить.

Особлива увага зокрема приділяється питанню довкілля, зміні клімату, а також здоров’ю мігрантів та біженців, охороні здоров’я жінок, дітей та підлітків.

Інші новини