Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Розпочато серію навчальних курсів з акредитації лабораторій
13.08.2018
13:30

Розпочато серію навчальних курсів з акредитації лабораторій

9-10 серпня 2018 року розпочалася серія навчальних курсів з розбудови та покращення систем управління якістю відповідно до вимог національного стандарту ДСТУ EN ISO 15189:2015 «Медичні лабораторії. Вимоги до якості та компетентності».

Учасниками практичної підготовки стали фахівці Референс-лабораторії з діагностики ВІЛ-інфекції/СНІДу та регіональних лабораторій.

Мета курсу - надати інформацію та практичні рекомендації для проведення акредитації лабораторій відповідно до вимог національного стандарту ДСТУ EN ISO 15189:2015, поетапне підвищення якості лабораторій в процесі підготовки до акредитації (SLIPTA - Stepwise Laboratory Improvement Process Towards Accreditation) для надання лабораторних послуг гарантованої якості.

Після проходження навчального етапу, фахівці лабораторій протягом місяця застосовуватимуть отриманні знання на практиці. 10-14 вересня пройде наступний навчальний курс з акредитації та покращення систем управління якістю.

Навчальні курси проходять в рамках проекту SILab «Підтримка системи епіднагляду за ВІЛ і системи управління/поліпшення якості лабораторій МОЗ України, покращення використання стратегічної інформації та розбудова потенціалу громадської охорони здоров'я», що впроваджується ЦГЗ, за фінансування Центрів контролю та профілактики захворювань США (CDC), в рамках Надзвичайного плану Президента США для надання допомоги у зв’язку зі СНІДом (PEPFAR).

 

Інші новини