Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Щотижневий дайджест новин №20 «COVID-19. Цифри і факти»
15.02.2023
10:39

Щотижневий дайджест новин №20 «COVID-19. Цифри і факти»

У новому випуску дайджесту: бустерна вакцинація за змішаною схемою, коли поєднують інактивовану та мРНК-вакцини, значно підсилює імунну відповідь щодо нових підваріантів «Омікрону» – BF.7, BQ.1.1 та XBB.1 – дослідження Університету штату Огайо, США.

До речі, цьогоріч вакцину проти COVID-19 у Сполучених Штатах Америки додано до календаря щеплень для дорослих.

А в Україні динаміка захворюваності на COVID-19 упродовж тижня знову зросла, особливо відчутно збільшилась кількість підтверджених випадків серед дітей – більш як удвічі.

Вакцинація вагітних проти COVID-19 забезпечує немовлятам захист від госпіталізації через інфекцію, викликану варіантами коронавірусу «Дельта» чи «Омікрон» – такі результати отримали канадські дослідники. При цьому помічено, що найбільший ефект виникає, коли другою дозою вагітні були щеплені у третьому триместрі.

Люди, які мають алергічні захворювання, частіше за інших схильні до упереджень щодо безпеки вакцинації, зокрема й проти COVID-19. Чи є підстави хвилюватись алергікам, які мають дерматити, риніти і навіть астму – у розмові з дитячим алергологом-імунологом Вірою СЕМ’ЯНЧУК у рубриці «Компетентно».

Про це та інше – у новому випуску дайджесту, підготованого у межах спільного зі Світовим банком проєкту МОЗ України.

Всі випуски дайджесту новин «COVID-19. Цифри і факти» 

Інші новини