Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Семінар щодо побудови глобального ВІЛ-каскаду у Марокко
24.11.2015
12:27

Семінар щодо побудови глобального ВІЛ-каскаду у Марокко

17-20 листопада 2015 року у м. Марракеш, Марокко за ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ)  відбувся Семінар щодо побудови глобального ВІЛ-каскаду: облік і відстеження людей, які живуть з ВІЛ вздовж каскаду медичної допомоги.

У семінарі взяли участь Представники міністерств охорони здоров’я 26 країн світу та регіональних представництв ВООЗ та ЮНЕЙДС у відповідних країнах , представники центрального офісу ВООЗ, ЄвроВООЗ, , Глобального фонду та CDC.

Метою семінару був перегляд та аналіз каскаду послуг щодо надання медичної допомоги ВІЛ-інфікованим, побудова власного каскаду кожною з країн-учасниць, і розробка конкретного плану дій, з метою зміцнення систем моніторингу та оцінки, планувати і вдосконалення стратегії протидії ВІЛ-інфекції.

Під час семінару учасники ознайомилися з новим Консолідованим керівництвом щодо стратегічної інформації в галузі ВІЛ для сектору охорони здоров’я, у тому числі з основними 10 індикаторами, рекомендованими для глобального моніторингу та оцінки, пов'язані каскадом медичної допомоги щодо ВІЛ-інфекції.

Були обговорені інструменти і методи збору даних для побудови каскаду, проблеми, з якими стикаються країни у процесі збору даних, та необхідні кроки щодо поліпшення збору цих даних.

Представники кожної з країн-учасниць представили власний каскад медичної допомоги щодо ВІЛ-інфекції на основі наявних даних. На основі побудованого каскаду було визначено основні прогалини в зборі та аналізі даних щодо надання медичної допомоги ВІЛ-інфікованим особам, прогалини щодо залучення пацієнтів до каскаду медичних послуг та основні кроки щодо покращення системи надання медичної допомоги ВІЛ-інфікованим з метою досягнення стратегічних цілей ЮНЕЙДС 90-90-90 (90% всіх ВІЛ-інфікованих осіб знають про свій статус, 90% від осіб, які знають свій статус – отримують АРТ, 90% від осіб, які отримують АРТ, мають пригнічене вірусне навантаження).

 

 

Інші новини