Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Створення дієвої системи моніторингу та оцінки у сфері туберкульозу: семінар-нарада
06.10.2015
18:53

Створення дієвої системи моніторингу та оцінки у сфері туберкульозу: семінар-нарада

29-30 вересня та 1-2 жовтня 2015 року з метою формування ключових завдань щодо розбудови системи моніторингу і оцінки  у сфері протидії захворюванню на туберкульоз в Україні  відбулися два дводенні семінари-наради за темою «Система моніторингу та оцінки у сфері туберкульозу – складова єдиної системи моніторингу та оцінки заходів з протидії захворювань в Україні» для головних лікарів обласних протитуберкульозних закладів та керівників відділів моніторингу та оцінки обласних протитуберкульозних закладів.

На сьогоднішній день стратегічним напрямком для досягнення ефективного контролю за епідемією та виконання завдань Загальнодержавної цільової соціальної програми протидії захворюванню на туберкульоз на 2012-2016 роки є створення дієвої системи моніторингу та оцінки (МіО),  заходів з протидії туберкульозу.

Згідно з міжнародними рекомендаціями, становлення такої системи передбачає створення компонентів та структур МіО у т.ч. відділів МіО заходів протидії захворюванню на туберкульоз, а також проведення навчальних заходів щодо розбудови та зміцнення системи МіО у протитуберкульозній службі.  

Учасники семінару-наради розробили примірний регіональний  план розвитку системи МІО, який включає усі компоненти системи, впровадження якого на регіональному рівні сприятиме підвищенню ефективності та посиленню міжвідомчої взаємодії з протидії епідемії, що здійснюються різними учасниками на рівні окремих регіонів, а також забезпечить інформаційні потреби стратегічного планування.

У 16 регіонах України вже створені відділи МіО ТБ, які зможуть виступити аналітичним центром з питань епідеміології; охорони здоров’я; соціології; комунікації і освіти; стратегічного планування; управління базами даних та фінансового моніторингу.

 

 

 

Інші новини