Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Тренінг- семінар з використання моделі циклу швидких змін для покращення лікування залежностей (NIATx – RCM)
03.09.2015
15:27

Тренінг- семінар з використання моделі циклу швидких змін для покращення лікування залежностей (NIATx – RCM)

2-3 вересня 2015 року за підтримки МБФ «Міжнародний Альянс з ВІЛСНІД в Україні» в рамках впровадження проекту «Розширення доступу до медикаментозного підтримувального лікування (МПЛ) в Україні», що реалізується в рамках партнерства з Єльським університетом (США) та Українським інститутом політики щодо громадського здоров’я (Україна), було проведено дводенний тренінг- семінар з обміну досвідом для українських фахівців з використання моделі циклу швидких змін для покращення лікування залежностей (NIATx – RCM).


Модель циклу швидких змін (NIATx – RCM) – доказова практика поліпшення процесів, яка розроблена спеціально для установ медичної та соціальної допомоги і направлена на покращення якості надання послуг клієнтам ЗПТ з метою поліпшення показників набору та утримання пацієнтів, не потребує залучення додаткових ресурсів для впровадження змін. Дана модель спрямована на розвиток навичок вирішення організаційних проблем і має на меті скорочення часу очікування початку лікування, скорочення кількості пропущених візитів, збільшення кількості пацієнтів та зниження рівнів професійного вигорання.

У тренінгу взяли участь головні позаштатні спеціалісти зі спеціальності «наркологія», практикуючі лікарі-наркологи, старші медичні сестри та представники регіональних громадських організацій, які активно залучені до розвитку програми замісної підтримувальної терапії. Всього до тренінгу було залучено 24 учасника з 15 областей України.

Додатково під час заходу було обговорено питання розширення доступу пацієнтів до рецептурної форми видачі препарату, розширення альтернативних форм фінансування програми, зокрема представлення можливості для осіб з синдромом залежності від опіоїдів купувати препарати за власні кошти.

Ірина Іванчук, спеціаліст з координації ЗПТ ДУ «Український центр контролю за соцхворобами МОЗ України», виступила в ролі національного тренера.

 

 

Інші новини