Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Тренінг «Верифікація та аналіз даних з моніторингу та оцінки епідемічної ситуації з ВІЛ-інфекції в Україні»
12.08.2016
12:32

Тренінг «Верифікація та аналіз даних з моніторингу та оцінки епідемічної ситуації з ВІЛ-інфекції в Україні»

10-11 серпня відбувся тренінг «Верифікація та аналіз даних з моніторингу та оцінки епідемічної ситуації з ВІЛ-інфекції в Україні» для фахівців центрів профілактики та боротьби зі СНІДом.

Тренерами заходу стали представники Українського центру контролю за соціально небезпечними хворобами МОЗ України й Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського НАМН України.

Упродовж тренінгу було розглянуто інформацію щодо сучасних підходів до ефективного  надання послуг у зв’язку з ВІЛ, відповідно до міжнародних рекомендацій та національних цілей, обговорено питання верифікації та аналізу даних з моніторингу епідемічної ситуації з ВІЛ-інфекції. Учасники розширили свої знання щодо організації епідеміологічного нагляду за соціально небезпечними хворобами у світі, познайомились з міжнародними практиками епідеміологічного моніторингу за ВІЛ-інфекцією.

Спеціалісти також обговорили принципи формування сероепідеміологічного моніторингу відповідно до міжнародних рекомендацій, опрацювали підходи до удосконалення системи обліку та звітності результатів консультування та тестування на ВІЛ-інфекцію в Україні, запропонували шляхи удосконалення епідеміологічного моніторингу за випадками ВІЛ/СНІДу. Загалом було опрацьовано інформацію щодо загальних тенденцій та потенційних ризиків поширення ВІЛ в Україні.

Інші новини