Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Тюрми вільні від туберкульозу: регіональна нарада медичних та соціальних працівників
14.05.2013
19:41

Тюрми вільні від туберкульозу: регіональна нарада медичних та соціальних працівників

13-14 травня у м. Одеса відбулася нарада на тему «Досвід проведення епідеміологічного дослідження з хіміорезистентного туберкульозу серед цивільного населення в Україні, аналіз проміжних результатів».

Захід проводився для представників регіональних пенітенціарних служб,  фахівців спеціалізованих туберкульозних лікарень та лабораторій в Херсонській, Миколаївській та  Запорізькій областях, що здійснюють діагностику туберкульозу та надають лікувально-профілактичну допомогу хворим на туберкульоз  в установах виконання покарань.

Метою заходів став детальний аналіз проміжних результатів епідеміологічного дослідження щодо хіміорезистентного туберкульозу серед цивільного населення в Україні;   визначення сильних і слабких сторін забезпечення  належної якості медичної допомоги хворим на туберкульоз, мультирезистентний туберкульоз та туберкульоз/ВІЛ, які  знаходяться в установах виконання покарань,  та надання пропозицій щодо вирішення проблемних питань.

В заході взяли участь представники ДУ «Український центр контролю за соцхворобами МОЗ України», Бюро  Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні, Центральної референс-лабораторії з мікробіологічної діагностики туберкульозу МОЗ України. Від УЦКС захід відвідала Яна Терлеєва, завідувач відділом формування та організації медичної допомоги хворим на туберкульоз.

Інші новини