Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
У центрі уваги реформи системи охорони здоров’я України — пацієнт
22.03.2019
18:59

У центрі уваги реформи системи охорони здоров’я України — пацієнт

Такий головний меседж стосовно реформування системи охорони здоров’я України був підтриманий на міжнародній зустрічі PEPFAR COP 2019, що тривала 18–22 березня в Йоганнесбурзі (ПАР).

Суттєві зміни в системі громадського здоров’я нашої держави особливо відзначив уряд США.

«Ми переконані, що якісні зміни, розпочаті у рамках реформи, прискорять упровадження проектів з протидії ВІЛ/СНІДу. І ми очікуємо від України ще кращих показників наступного року», — заявила Дебора Біркс, спеціальний посол президента США.

Вона додала, що американський уряд вражений змінами та підтримує реформу, в центрі уваги якої — пацієнт, а не сама система.

«Ми вдячні за підтримку з боку американського уряду реформи охорони здоров’я України. Посилення первинної медичної ланки, розвиток системи громадського здоров’я та інвестиції у громади — засадничі принципи реформи, що повністю відповідають ініціативам PEPFAR», — наголосив під час конференції Володимир Курпіта, генеральний директор Центру громадського здоров’я МОЗ України.

Довідково

Мета програми PEPFAR (Надзвичайна ініціатива Президента США з надання допомоги у боротьбі з ВІЛ/СНІД) полягає у наданні технічної допомоги та певного обсягу безпосередніх послуг, що мають забезпечити максимальні якість, охоплення та результативність національних заходів з відповіді на епідемію ВІЛ/СНІД, передусім для ключових та найбільш уразливих груп населення. У співпраці з урядом і громадянським суспільством України, а також з іншими партнерами, зокрема Глобальним фондом для боротьби з ВІЛ/СНІДом, туберкульозом та малярією і Об’єднаною програмою ООН з ВІЛ/СНІДу (ЮНЕЙДС), PEPFAR підтримує заходи, спрямовані на зміцнення національного та регіонального потенціалу для протидії ВІЛ/СНІДу, вдосконалення нормативно-правової бази бюджетного та фінансового забезпечення цих заходів, реалізацію та оцінювання результативності програм профілактики, догляду та лікування на всіх рівнях, а також на формування прозорих процесів і систем постачання ліків та медичних товарів.

Інші новини