Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Українські фахівці вивчили досвід лабораторної мережі США
18.12.2018
13:30

Українські фахівці вивчили досвід лабораторної мережі США

Минулого тижня представники ЦГЗ відвідали Департамент охорони здоров’я та лабораторії громадського здоров’я штату Флорида. Візит було організовано за підтримки Асоціації лабораторій громадського здоров’я США (APHL) для обміну досвідом у сфері громадського здоров’я з акцентом на діагностику та епідеміологічний нагляд за ВІЛ-інфекцією, вірусними гепатитами та ІПСШ.

Особливу увагу наші колеги приділили організації лабораторій громадського здоров’я штату Флорида і функціонуванню лабораторної інформаційної системи, що забезпечує облік, звітність та управління даними. Впровадження подібної системи в Україні допоможе підвищити продуктивність співробітників лабораторій, удосконалити процедури та якість аналізів, а також зменшити пов’язані з ними витрати.

Співпраця ЦГЗ із Департаментом охорони здоров’я штату Флорида і Асоціацією лабораторій громадського здоров’я США є дуже важливим кроком для реформування та подальшого розвитку лабораторної мережі України, що має забезпечити основні оперативні функції та потреби громадського здоров’я.

Інші новини