Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Уже майже 200 000 українців вакцинувалися від кору в 2019 році
14.02.2019
11:30

Уже майже 200 000 українців вакцинувалися від кору в 2019 році

Із початку цього року в регіонах України використано 187 984 дози вакцини проти кору, паротиту і краснухи. Понад 60 000 з них — лише за перший тиждень лютого.

«Ми захищаємо дітей, які йдуть планово на вакцинацію (у віці одного та шести років), і надолужуємо пропущені щеплення дітям, які не отримали їх вчасно. Вакцинуємо й контактних дорослих та представників груп ризику», — говорить Віктор Ляшко, перший заступник генерального директора Центру громадського здоров’я МОЗ України.

Згідно з оперативними даними, захворюваність на кір в Україні за останній звітний тиждень зменшилася на 7%.

«Сьогодні ми маємо найголовніше для протидії спалаху кору — достатню кількість вакцин, що вже закуплена державою», — наголосив Віктор Ляшко.

Станом на 7 лютого у регіонах України є 1 067 014 доз вакцини КПК виробництва Бельгії та США. Специфічного лікування від кору не існує — захищає лише вакцинація, летальних наслідків від якої не зареєстровано. Водночас уже цього року кір в Україні забрав вісім життів.

Нагадаємо, що заяви про начебто пригнічення імунітету через щеплення та підвищені ризики ускладнень після вакцинації проти кору під час сезону грипу не мають наукового обґрунтування!

Інші новини