Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
В столиці обговорили Загальнонаціональну стратегію подолання ВІЛ-інфекції в Україні
21.05.2018
16:10

В столиці обговорили Загальнонаціональну стратегію подолання ВІЛ-інфекції в Україні

15-16 травня 2018 року в Києві відбулася зустріч-колаборатив з обміну досвідом фахівців мультидисціплінарних команд в рамках проекту «Посилення спроможності лікування ВІЛ/СНІД в Україні в рамках Надзвичайної ініціативи Президента США з надання допомоги у боротьбі з ВІЛ/СНІД (PEPFAR)». Протягом 2017-2022 р.р. проект реалізує Центр громадського здоров’я МОЗ України.

Участь в зустрічі взяли керівники та співробітники Центру громадського здоров’я, основні партнери, стейкхолдери та фахівці мультидисциплінарних команд, які разом з командою Центру громадського здоров’я здійснюють реалізацію проекту в 12 регіонах України.

Впродовж тренінгу обговорювався ряд питань щодо Загальнонаціональної стратегії подолання ВІЛ-інфекції в Україні, стратегії тестування, призначення, оптимізації та розширення доступу до антиретровірусної терпії (АРТ). Учасники поділилися досвідом та кращими практиками, обговорили найбільш ефективні підходи в роботі за результатами діяльності першого року реалізації проекту, провели координацію роботи з неурядовими організаціями в сфері прихильності, дізналися та обговорили основні плани та заходи, що заплановані на другий рік реалізації. 

В результаті проведеної зустрічі було затверджено План невідкладних заходів для регіональних команд щодо досягнення цілей з охоплення лікуванням 90% пацієнтів з ВІЛ (до 01.06.2018). Зокрема передбачається, що до 1 червня 2018 року в регіонах будуть впроваджені нові підходи тестування та виявлення ВІЛ, до дікування АРТ будуть залучені нові пацієнти, а вперше виявлені пацієнти будуть залучатися до прийому антиретровірусних препаратів швидше.

Інші новини