Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
В Україні пройде акція з безкоштовної перевірки на туберкульоз
20.03.2017
16:50

В Україні пройде акція з безкоштовної перевірки на туберкульоз

З нагоди Всесвітнього дня боротьби проти туберкульозу, що відзначають щороку 24 березня, та в рамках інформаційної кампанії «Разом зупинимо туберкульоз» в Україні пройде Всеукраїнська акція скринінгу населення на туберкульоз. Таким чином, кожен може безкоштовно пройти обстеження на туберкульоз та одразу отримати попередній результат.

Акція проходитиме в громадських місцях окремих міст, сіл та селищ, відповідно до графіку роботи мобільних цифрових флюорографів кожного регіону.

Завантажити графік

Шукайте свій населений пункт та пройдіть обстеження на туберкульоз

Всеукраїнська акція скринінгу на туберкульоз 2017 from Центр громадського здоров'я МОЗ України

українська акція скринінгу на туберкульоз 2017">Всеукраїнська акція скринінгу на туберкульоз 2017 from Центр громадського здоров'я МОЗ України

Інформаційна довідка:

Туберкульоз не розрізняє соціального статусу і однаково небезпечний для усіх. Спочатку хвороба протікає приховано, і людина часто не звертає уваги на тривале погане самопочуття або намагається лікувати «застуду» та «кашель» самостійно. Як правило, лікування такого хворого розпочинається пізно і вимагає більших затрат часу та зусиль.

Ранній початок лікування при туберкульозі – запорука успішного одужання. Адже, внаслідок раннього виявлення та правильно проведеного лікування людина припиняє виділяти мікобактерії туберкульозу у навколишнє середовище і нікого не заражає, при цьому одужання досягається швидше та легше.

Пам’ятайте, в Україні є ефективні ліки проти туберкульозу, їх може безкоштовно отримати кожен хворий.

У 2016 р. захворюваність на ТБ, що включає нові випадки та рецидиви, серед усього населення України становила 67,6 на 100 тис. населення (2015 р. – 70,5).

Найвищий рівень смертності від ТБ у 2015 р. зареєстровано у Луганській (18,1 на 100 тис.) та Херсонській (18,6 на 100 тис.) областях, найнижчий - м. Київ (5,8 на 100 тис. населення) та Тернопільській (6,9 на 100 тис.) області.

Інші новини