Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
09.04.2022
10:06

В Україну прибули препарати для лікування ВІЛ-інфекції

Люди, які живуть з ВІЛ, відтепер забезпечені безперервним лікуванням! 

В Україну прибули 209 600 упаковок препарату TLD (Тенофовір/ Ламівудин/Долутегравір). Ця поставка дозволяє забезпечити видачу антиретровірусних препаратів (далі — АРВП) для лікування ВІЛ-інфекції щонайменше на 3-6 місяців. 

Лікування ВІЛ потребує щоденного та безперервного прийому антиретровірусної терапії (далі АРТ). З початком російсько-української війни, Україна стикнулася із низкою проблем, а саме – із необхідністю негайної закупівлі та доставки АРВП в усі регіони України.

Чимала кількість медичних закладів в Україні продовжують надавати медичну допомогу та забезпечувати безперервність АРТ людям, що живуть з ВІЛ, навіть в умовах тимчасової окупації або ведення бойових дій. Адже саме від цього залежить життя пацієнтів. 

Вже сьогодні розпочато розвезення препарату TLD у більшість регіонів України відповідно до графіку та з урахуванням військової ситуації в регіоні. Невдовзі препарат буде доставлено майже в усі регіони України. 

Закупівлею та доставкою препаратів до українських міст у цей складний час займаються Центр громадського здоров’я МОЗ України за кошти PEPFAR, та неймовірної підтримки офісу Центрів з контролю та профілактики захворювань США (CDC), Глобального Фонду із протидії ВІЛ, туберкульозу та малярії (GFATM), Благодійної організації «100% ЖИТТЯ», Всесвітньої організації охорони здоров’я (WHO). Висловлюємо свою подяку усім причетним за допомогу в організації цього надзвичайноважливого процесу. 

Інші новини