Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Відбувся моніторинговий візит до ЗОЗ Херсонської області
20.10.2021
16:56

Відбувся моніторинговий візит до ЗОЗ Херсонської області

Фахівці Центру громадського здоров'я, спільно з експертами з питань ВІЛ Бюро ВООЗ в Україні та лікарями Комунального некомерційного підприємства «Фтизіопульмонологічний медичний центр» Херсонської Обласної Ради, відвідали заклади охорони здоров’я Херсонського регіону, які займаються профілактикою, діагностикою ВІЛ-інфекції та надають медичну допомогу людям, які живуть з ВІЛ.

Візити відбулись до Білозерської, Скадовської, Генічеської центральних районних лікарень та Скадовського центру первинної медико-санітарної допомоги. Під час візитів було проведено оцінку стану надання медичної допомоги людям, які живуть з ВІЛ (лікування, профілактика опортуністичних інфекцій), вплив COVID-19 на перебіг надання послуг в сфері ВІЛ, верифікацію даних в медичних інформаційних системах, ситуації щодо дотримання лабораторного моніторингу ВІЛ. 

Також було проведено семінар з сімейними лікарями щодо процедури тестування на ВІЛ та профілактики ВІЛ з використанням доконтактної профілактики. По завершенню зустрічей надано консультативно-технічну допомогу фахівцям закладів охорони здоров’я з питань організації тестування й лікування ВІЛ з метою покращення системи надання послуг.

Інші новини