Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Відкриття кабінету «Довіра» Київського міського центру профілактики і боротьби зі СНІДом у Дніпровському районі
28.12.2015
12:41

Відкриття кабінету «Довіра» Київського міського центру профілактики і боротьби зі СНІДом у Дніпровському районі

23 грудня 2015 року відбулося урочисте відкриття кабінету «Довіра» Київського міського центру профілактики і боротьби зі СНІДом у Дніпровському районі за адресою м. Київ, вул. Луначарського 5, де буде здійснюватися як тестування та консультування щодо ВІЛ, так і надання антиретровірусної терапії.

На відкритті були присутні заступник голови Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Алла Загородня, начальник управління  охорони здоров’я Дніпровської райдержадміністрації Данієль Карабаєв, директор УЦКС Наталія Нізова.

Відкриття кабінету «Довіра» стало результатом напруженої праці головного лікаря Центру Олександра Юрченка та фахівців Центру за активної підтримки районного управління охорони здоров’я Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації  та за фінансової підтримки AIDS Healthcare Foundation, а також МБФ «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні» та Фонд Олени Пінчук «АНТИСНІД».

Місто Київ є одним з найбільш уражених ВІЛ-інфекцією регіонів. За кількістю пацієнтів з ВІЛ-інфекцією - це 4-й регіон в Україні (після Донецької, Дніпропетровської та Одеської областей). На сьогоднішній день в м. Києві під медичним наглядом перебуває понад 11,5 тис. пацієнтів, з них антиретровірусну терапію вже отримує трохи більше 5 тис. У наступному році очікується розширення антиретровірусної терапії ще на 2,2 тис. осіб.

До сьогоднішнього дня АРТ надавалося пацієнтам на базі 3 закладів охорони здоров’я м. Києва – безпосередньо в Київському міському центрі профілактики і боротьби зі СНІДом (на базі Київської міської клінічної лікарні № 5) а також в Кабінетах лікаря-інфекціоніста амбулаторно-поліклінічного відділення Київського міського центру профілактики та боротьби зі СНІДом на території Шкірно-венерологічного диспансеру №2 Деснянського р-ну та на території Центральної районної поліклініки Голосіївського району. Таким чином новий кабінет «Довіра» стане 4 сайтом щодо надання АРТ в м. Києві.

Процес децентралізації послуг з метою максимального наближення послуг з консультування та тестування та надання АРТ до потенційних користувачів, є особливо актуальним в світлі розпочатого курсу на поступову ліквідацію епідемії ВІЛ-інфекції в світі та впровадження стратегії ЮНЕЙДС 90-90-90.

 

 

Інші новини