Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
15.04.2019
16:34

Вихідними кияни відначали "Дні здоров'я на ВДНГ - 2019"

13 та 14 квітня на території ВДНГ відбулися масові заходи до Всеукраїнського тижня громадського здоров’я, який започаткований розпорядженням Кабміну за ініціативи Центру громадського здоров’я МОЗ України.

Заходи "Дні здоров'я на ВДНГ - 2019" були організовані Українською асоціацією функціонального харчування і «Медпросвітою» за підтримки Міністерства охорони здоров’я України та Центру громадського здоров’я МОЗ України.

Протягом двох днів кожен охочий міг взяти участь як у розважальних програмах (квести, лотереї, вікторини, розіграші, флешмоби), так і в науково-практичних конференціях, лекціях, семінарах та круглих столах. Конференції та семінари були спрямовані на розширення знань учасників про здорове харчування, діабет, аутизм, гастроздоров’я, імунокорекцію тощо.

Крім того, на території ВДНГ в рамках заходів до Всеукраїнського тижня здоров’я функціонував майданчик Bloody-Zone, де близько 40 людей здали кров для тих, хто її потребує. До здачі крові на донорство долучилася також заступниця міністра охорони здоров’я Ольга Стефанишина.

Ольга Стефанишина, заступник міністра охорони здоров'я України

 

«Ми вирішили запропонувати українцям новий формат і поговорити не про хвороби, а про здоров’я. Тут ви маєте можливість познайомитися з українською продукцією, стати корисними, здавши кров, провести гарно час і набратися нових знань про те, як уберегти своє здоров’я» - зазначив Генеральний директор Центру громадського здоров’я МОЗ України Віктор Курпіта.  

Такі заходи плануються Кабміном започаткувати як щорічні та мають на меті привернути увагу громадськості до питання промоції здоров’я та передусім попередження захворювань.

Інші новини