Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Виклик туберкульозу: масштабний проект протидії туберкульозу в Україні у 2015-2020 рр.
08.07.2015
19:20

Виклик туберкульозу: масштабний проект протидії туберкульозу в Україні у 2015-2020 рр.

8 липня 2015 року відбулася презентація масштабного Проекту USAID “Виклик туберкульозу”  та обговорення завдання Проекту щодо технічної допомоги Україні в організації амбулаторного лікування хворих на хіміорезистентний туберкульоз шляхом надання комплексу послуг, орієнтованих на потреби пацієнта.

Подолання епідемії туберкульозу в Україні має світове значення, адже епідемічна ситуація по ТБ і ВІЛ/СНІДу впливають на всю європейську картину захворюваності та ситуацію у східноєвропейському регіоні  зокрема. Розрахункові показники захворюваності на ТБ в Україні встановлені на рівні 96 осіб на 100 тис. населення, захворюваність на ТБ/ВІЛ – 16 осіб на 100 тис. населення.

Проект «Виклик туберкульозу» має на меті  надання технічної допомоги Україні в організації лікування хворих на мультирезистентний туберкульоз з урахуванням потреб пацієнта для зниження смертності та покращення результатів лікування. Проект буде реалізовуватись в Україні протягом 5 років з 2015 по 2020 роки в рамках гранту Агенції США з міжнародного розвитку (USAID). Виконавцями проекту в Україні призначена міжнародна  неприбуткова організація PATH у партнерстві з Нідерландським королівським товариством боротьби з туберкульозом KNCV та ДУ «Український центр контролю за соцхворобами МОЗ України». Географія проекту охоплює Миколаївську, Полтавську області у 2015 році та поступово поширюватиметься на інші регіони впродовж наступних років.

У заході взяли участь заступник представники ДУ «Український центр контролю за соцхворобами МОЗ України» директор Наталія Нізова та заступник директора з питань організації протитуберкульозної допомоги Ольга Павлова, старший радник з питань ТБ USAID Еріка Вайтек, директор Відділу охорони здоров’я USAID Чарльз Лерман, представники організації PATH, KNCV, Національного інституту фтизіатрії та пульмонології ім. Ф. Г. Яновського НАМН України  та регіональних протитуберкульозних лікувальних закладів та управлінь охорони здоров’я з Полтави та Миколаєва.

 

Інші новини