Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Вінниця посилює заходи протидії кору
01.02.2019
14:30

Вінниця посилює заходи протидії кору

За рішенням Обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у Вінницькій області розпочали заходи, щоб зупинити поширення кору. За згодою батьків діти отримують пропущені щеплення у школах і дитячих садках, а керівники університетів спрямовують студентів щепитися в центри первинної медико-санітарної допомоги міста.

Вакцинацію дітей у школах і дитячих садках здійснюють мобільні бригади медиків. Обов’язкова умова — згода від батьків.

«У школах та дитячих садочках міста батьків інформують про кір та його наслідки, розповідають про вакцинацію. Після чого пропонують зробити щеплення їхнім дітям. Батьки мають дати письмову згоду на таку процедуру. Якщо дитина навчається в школі, то батьки за бажанням можуть бути присутніми під час вакцинації. А от якщо ходить до садочка — потрібно бути присутніми обов’язково», — говорить заступник директора департаменту освіти міської ради Ірина Божок.

Так само у місті вживають заходів, щоби пропущені у дитинстві щеплення проти кору отримали всі студенти. Вакцинуватися вони можуть у комунальних закладах охорони здоров’я, що надають первинну допомогу.

Для щеплення використовують якісну і безпечну вакцину КПК, що захищає одразу від трьох інфекцій — кору, паротиту і краснухи. В області, як і в інших регіонах країни, є достатньо вакцин виробництва Бельгії та США.

МОЗ України підтримує свідому позицію місцевої влади, яка дбає про захист жителів від смертельно небезпечної хвороби.

Нагадаємо, у січні у Львівській області розпочато фактично спецоперацію для підвищення рівня імунізації дітей 6–18 років, які пропустили планові щеплення з будь-яких причин. Надзвичайні заходи з імунізації дітей розпочнуться у школах Львівської області вже у другій половині лютого. Аналогічні заходи заплановано також в інших областях України.

Інші новини