Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Візити фахівців УЦКС до обласних закладів охорони здоров’я
02.08.2016
13:00

Візити фахівців УЦКС до обласних закладів охорони здоров’я

На виконання заходів загальнодержавних цільових соціальних програм протидії ВІЛ-інфекції/СНІДУ та захворюванню на туберкульоз, з метою надання технічної та організаційно-методичної допомоги на місцях,  у першому півріччі 2016 року фахівцями УЦКС проведено 10 візитів до регіональних закладів охорони здоров’я. Такі візити відбулись зокрема до Кіровоградської, Донецької (території, підпорядковані Уряду України), Хмельницької, Житомирської, Одеської, Чернівецької, Рівненської, Івано-Франківської, Київської областей та м. Києва.

Під час візитів відвідано заклади первинної, вторинної і третинної ланки надання медичної допомоги, кабінети «ДОВІРА», сайти АРТ. Надано організаційно-методичну допомогу з питань виявлення та лікування туберкульозу, ВІЛ-інфекції/СНІДу, системи моніторингу й оцінки, в тому числі впровадження реєстру, інфекційного контролю, фармацевтичного менеджменту, взаємодії протитуберкульозної служби, служби протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу, неурядових організацій.

По результатам візитів розроблено та направлено до відповідних департаментів охорони здоров’я плани невідкладних заходів щодо вирішення виявлених проблемних питань.

Інші новини