Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Всесвітній день гуманітарної допомоги: спасибі героям охорони здоров'я #ThanksHealthHero!
19.08.2015
13:52

Всесвітній день гуманітарної допомоги: спасибі героям охорони здоров'я #ThanksHealthHero!

19 серпня -  Всесвітній день гуманітарної допомоги, цьогорічною темою якого став заклик "Проявіть гуманізм" (#sharehumanity).

З нагоди Всесвітнього дня гуманізму ВООЗ проводить кампанію під девізом "Спасибі героям охорони здоров'я" (хештег - # ThanksHealthHero!), яка розповідає про працівників охорони здоров'я, які надають медичну допомогу в складних обставинах, наприклад, в умовах конфліктів, стихійних лих або обмежених ресурсів.

ВООЗ привертає увагу громадськості до триваючих нападів на працівників охорони здоров'я та медичні установи, адже тільки в 2014 році ВООЗ отримала повідомлення про 372 напади на працівників охорони здоров'я в 32 країнах світу, в результаті яких 603 людини загинули  і 958 осіб отримали травми. І це відбувається щороку. У 2015 році сотні працівників охорони здоров'я загинули у зонах конфліктів і в процесі боротьби зі спалахами хвороб, таких як Ебола. Так, наприклад, в червні 2015 року 5 працівників охорони здоров'я загинули  і 14 отримали травми в Ємені, у Західній Африці з 875 працівників охорони здоров'я, інфікованих вірусом Ебола, 509 померли.

У рамках нової ініціативи щодо вшанування працівників охорони здоров'я ВООЗ відкриває онлайнову платформу для того, щоб визнати заслуги лікарів, медсестер та інших працівників і нагадати державам-членам і сторонам конфліктів про необхідність виконувати їх зобов'язання щодо захисту працівників охорони здоров'я та систем охорони здоров'я в цілому. Метою онлайнової кампанії #ThanksHealthHero є отримання повідомлень з висловленням вдячності фахівцям охорони здоров'я. Починаючи з Міжнародного дня гуманітарної допомоги та до Всесвітнього саміту з гуманітарних питань у травні 2016 року людям в усьому світі пропонується надсилати на соціальні мережі повідомлення з висловленням подяки працівникам охорони здоров'я.
Історії героїв охорони здоров’я за лінком - http://www.who.int/mediacentre/events/2015/world-humanitarian-day/stories/en/#

Приєднуйтесь до загального вшанування працівників охорони здоров'я, які присвячують своє життя роботі в галузі суспільної охорони здоров'ята забезпечують одне з основних прав кожної людини - право на здоров'я.

 

Інші новини