Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Яна Терлеєва: “Перший бокс OneImpactUkraine відтепер доступний у відділенні Полтавського протитуберкульозного диспансеру”
16.01.2023
15:15

Яна Терлеєва: «Перший бокс OneImpactUkraine відтепер доступний у відділенні Полтавського протитуберкульозного диспансеру»

У грудні 2022 року Центр громадського здоров’я України у співпраці із командою TBpeopleUkraine за підтримки The Global Fund to Fight AIDS, Tuberculosis and Malaria, встановили перший спеціалізований бокс із системою моніторингу OneImpactUkraine, що покликана забезпечити рівний доступ до її використання людям з туберкульозом, які не мають смартфонів. 

З 2019 року мобільний застосунок OneImpactUkraine отримав довіру медичних працівників, пацієнтів, соціальних робітників, громадських активістів та експертів, а спільнота отримала змогу впливати на рівень інформування системи охорони здоров'я про наявність, доступність та якість медико-соціальних послуг у сфері протидії епідемії туберкульозу. На шляху до повного охоплення інструментарієм OneImpactUkraine стала на заваді відсутність доступу до мережі Інтернет і відповідних гаджетів у пацієнтів.

«OneImpactUkraine є особливо важливим для нас проєктом. Одним із наших завдань є побудова нової культури у лікуванні туберкульозу та боротьба зі стигмою. За допомогою системи моніторингу ми можемо побачити, в яких напрямках нам потрібно подвоїти наші зусилля, щоб змінити моделі комунікацій лікар-пацієнт. У результаті, ми зможемо надавати людям допомогу швидше та максимально ефективно вибудовувати процес лікування. Завдяки роботі із партнерами ми змінюємо ситуацію та усуваємо можливі бар’єри для людей із туберкульозом на шляху до одужання. Перший бокс OneImpactUkraine відтепер доступний у відділенні Полтавського обласного клінічного протитуберкульозного диспансеру. Вже найближчим часом подібні бокси будуть встановлені і в інших спеціалізованих медичних закладах України», — підсумовує Яна Терлеєва, завідувачка відділу управління та протидії туберкульозу ЦГЗ.


Ця діяльність впроваджується БО TBpeopleUkraine за фінансування Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України у рамках реалізації механізму реагування на COVID-19 (C19RM 2021-2023) та  виконання програми Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом і малярією «Прискорення прогресу у зменшенні тягаря туберкульозу та ВІЛ-інфекції».

Інші новини