Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
ЮНІСЕФ доставив в Україну близько 3 млн доз вакцини Moderna у рамках COVAX
09.11.2021
16:52

ЮНІСЕФ доставив в Україну близько 3 млн доз вакцини Moderna у рамках COVAX

7 листопада Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) доставив в Україну 2 930 300 доз мРНК-вакцини від COVID-19 виробництва компанії Moderna.

Україна отримує вакцини безкоштовно в межах COVAX — ініціативи солідарності міжнародної спільноти, щоби сприяти доступу до ефективних і безпечних вакцин від COVID-19 для всіх країн.

Загалом у рамках COVAX, разом із цією поставкою, уже доставлено 7 415 810 доз вакцин різних виробників (Pfizer, Moderna, AstraZeneca та Sinovac).

Поставки від імені ініціативи продовжаться, щоби захистити якомога більше людей в Україні від COVID-19.

Зберігання й логістику мРНК-вакцин, отриманих від COVAX, із дотриманням відповідного холодового ланцюга в Україні забезпечує Агентство США з міжнародного розвитку USAID.

Нагадаємо, вакцинація — єдиний спосіб вберегтися від важкого перебігу COVID-19, госпіталізації та смерті. Навіть якщо вакцинована людина захворіє, вона, найімовірніше, перенесе захворювання легко.

Вакцинуватися від COVID-19 можуть усі дорослі та діти від 12 років. Життєво важливо, щоби щеплення якомога швидше отримали люди з хронічними захворюваннями (діабет, онкологія, бронхіальна астма, серцево-судинні захворювання, хронічні хвороби нирок, пацієнти на гемодіалізі) та вагітні жінки, які можуть серйозно постраждати внаслідок захворювання. Єдине справжнє протипоказанням до щеплення від COVID-19 — анафілактичний шок на першу дозу вакцини.

Інші новини