Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Завершився третій Барселонський курс ВООЗ із протидії ТБ
27.11.2018
12:30

Завершився третій Барселонський курс ВООЗ із протидії ТБ

19–23 листопада спеціалісти Центру громадського здоров’я брали участь у третьому Барселонському курсі ВООЗ зі зміцнення систем охорони здоров’я, що був присвячений удосконаленню програм профілактики, лікування та догляду пацієнтів із туберкульозом.

Ця навчальна програма має сприяти оновленню механізмів фінансування і надання ТБ-послуг у країнах Європейського регіону та охоплює широкий спектр функцій системи охорони здоров’я — від надання послуг до фінансування і управління ними. Курс містить п’ять модулів:

  • аналіз і діагностика роботи системи охорони здоров’я;
  • поліпшення надання послуг та пацієнтоорієнтовані профілактика і лікування ТБ;
  • фінансування системи охорони здоров’я з акцентом на профілактику і лікування ТБ;
  • удосконалення керування та управління змінами для кращого їх упровадження;
  • тривала практика у власній країні.

Українські фахівці беруть участь уже в третьому циклі курсу, спрямованому на підтримку програми «Зміцнення системи охорони здоров’я для ефективного контролю ТБ/МРТБ у Східній Європі та Центральній Азії» (TB-REP), котру фінансує Глобальний фонд для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією.

Цьогоріч команда Центру громадського здоров’я презентувала модель змін із поліпшення послуг активного виявлення нових випадків захворювання на туберкульоз на рівні первинної медичної допомоги та здобула найкращі відгуки серед представників 12 країн — учасниць курсу, посівши перше місце в конкурсі плакатів.

Інші новини