Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Збудник холери у Миколаєві: що потрібно знати
15.08.2017
17:47

Збудник холери у Миколаєві: що потрібно знати

Під час планового дослідження води у річці Інгул у Миколаєві виявили збудник холери. Випадків захворювання на холеру наразі не зафіксовано. 

Аби уникнути захворювання не купайтеся і не ловіть рибу у річках Інгул, Південний Буг, Дніпро-Бузькому лимані, не купуйте продукти харчування, зокрема – рибу, у місцях стихійної торгівлі. Дотримуйтеся особистої гігієни, ретельно мийте руки перед тим, як брати чи готувати їжу, після відвідування туалету. Використовуйте чисту воду. Мийте овочі і фрукти перед вживанням. Ретельно готуйте їжу, проварюйте чи просмажуйте продукти харчування перед вживанням. 

Холера - це гостра діарейна інфекція, яка без належного лікування може призвести до смерті. Холера передається фекально-оральним шляхом, частіше при вживанні забрудненої води, овочів, фруктів, при купанні, а також через їжу і при побутових контактах.

Інкубаційний період триває від кількох годин до 5 днів. Хвороба, зазвичай, починається гостро і призводить до різкого зневоднення організму. Першими симптомами холери є діарея, блювота, болі у животі. При ранній діагностиці і правильному лікуванні холера виліковна. При перших симптомах негайно звертайтеся до лікаря.

Інші новини