Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
«Здоров'я та Зміни Клімату» – в Україні розглянули Національний план дій з адаптації населення
24.05.2019
16:06

«Здоров'я та Зміни Клімату» – в Україні розглянули Національний план дій з адаптації населення

22 – 23 травня відбулася міжсекторальна зустріч щодо розробки Національного плану дій з адаптації населення до змін клімату «Здоров'я та Зміни Клімату».

Зміни клімату впливають на життя, здоров’я та благополуччя людей. Якщо не втрутитися у ситуацію зараз, наслідки можуть бути катастрофічними. Через забруднення повітря, води, ґрунтів, атипову спеку та опади, засуху та стихійні лиха з часом зростатиме кількість передчасних смертей від інфекційних та неінфекційних захворювань, травм, зменшиться доступ населення до чистої води та безпечної їжі.

Метою заходу стало ознайомлення із міжнародними зобов’язаннями України з питань захисту клімату, наявними документами та напрацюваннями ВООЗ,  методологією та кращими практиками з написання Національних планів дій з адаптації населення до змін клімату країн Європейського регіону.

Експерти ВООЗ акцентували увагу на необхідності визначити національні пріоритети та об’єднати зусилля усіх зацікавлених сторін у реалізації заходів із адаптації населення України до змін клімату у секторі охорони здоров’я.

У заході взяли участь представники Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства екології та природних ресурсів України, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Українського гідрометеорогочного центру, ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України», ДУ «Інститут медицини праці імені Ю. І. Кундієва НАМН України», ДУ «Інститут епідеміології та інфекційних хвороб імені Л. В. Громашевського», ДУ «Інститут громадського здоров'я імені О. М. Марзєєва», Громадської організації «Центр екологічних ініціатив «Екодія».

Зустріч відбулася у рамках реалізації Плану заходів щодо виконання Концепції реалізації державної політики у сфері зміни клімату на період до 2030 року, за підтримки бюро ВООЗ в Україні.

Інші новини