Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Центр громадського здоров’я посилює впровадження інфекційного контролю в обласних протитуберкульозних закладах
06.11.2017
15:40

Центр громадського здоров’я посилює впровадження інфекційного контролю в обласних протитуберкульозних закладах

Для забезпечення якості надання медичної допомоги Центр громадського здоров’я МОЗ України провів телеконференцію з представниками обласних протитуберкульозних закладів з питань інфекційного контролю.

Нараду відкрила Лариса Гетьман, заступник гендиректора Центру громадського здоров’я, яка акцентувала увагу на необхідності впровадження інфекційного контролю як першочергового заходу з організації медичної допомоги населенню України.

Яна Терлєєва, керівник центру контролю за соціально-небезпечними хворобами Центру громадського здоров’я наголосила на організації та особистій відповідальності головних лікарів щодо побудови внутрішньої системи інфекційного контролю в кожному протитуберкульозному закладі.

Голова національної експертної групи з інфекційного контролю Андрій Александрін доповів про результати моніторингових візитів у 19 регіонів України, в яких за три місяці фахівці відвідали 30 протитуберкульозних закладів. Він детально зупинився на основних прогалинах в роботі щодо інфекційної безпеки надання медичних послуг та надав основні рекомендації з посилення інфекційного контролю. Крім того, Андрій  відзначив 5 обласних протитуберкульозних закладів, які продемонстрували кращі практики діяльності в регіонах, та які слід поширювати в усіх закладах охорони здоров’я України.

Завершила нараду Катерина Сояк – координатор з інфекційного контролю Центру громадського здоров’я, яка представила детальний план подальших дій центру разом із обласними протитуберкульозними закладами.

Всі учасники телеконференції відзначили необхідність у посилені координації заходів з інфекційного контролю та більш тісній співпраці з регіонами України.

Презентація
Відео-запис телеконференції

Інші новини