Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Чи стали діти менше курити — презентація глобального опитування
14.11.2018
15:30

Чи стали діти менше курити — презентація глобального опитування

15 листопада о 10:30 в інформаційному агентстві «Укрінформ» відбудеться прес-конференція з нагоди Міжнародного дня відмови від куріння, яку організовує ГО «Життя» спільно зі Всесвітньою організацією охорони здоров’я та Міністерством охорони здоров’я України.

Під час прес-конференції буде презентовано результати останнього Глобального опитування молоді щодо вживання тютюну (GYTS), а також зміни у поширеності куріння серед підлітків, що відбулися в Україні протягом останніх 12 років. Учасники прес-конференції розкажуть про основні досягнення, проблеми та перспективи України у сфері контролю над тютюном.

За останні десять років Україна досягла значного прогресу у зменшенні поширеності куріння як серед дорослих, так і серед підлітків. Проте є ще багато проблем, які необхідно розв’язати шляхом ухвалення антитютюнових законопроектів № 2820 та 4030а.

Запрошені спікери:

Владислав Збанацький, заступник Генерального директора Центру громадського здоров’я МОЗ України;
Наталія Король, фахівець із неінфекційних захворювань Бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні;
Катерина Римаренко, в. о. завідувача відділу з профілактики вживання тютюну та алкоголю Центру громадського здоров’я МОЗ України;
Джошуа Абрамс, директор програм Євразійського регіону міжнародної організації «Кампанія за майбутнє дітей без тютюну», США;
Андрій Скіпальський, керівник Українського центру контролю над тютюном ГО «Життя»;
представник Інституту громадського здоров’я ім. О. М. Марзєєва НАМН України.

Адреса: м. Київ, вул. Б. Хмельницького, 8/16, 1 поверх.

Довідкова інформація

Глобальне опитування молоді щодо вживання тютюну (GYTS) — це свiтовий стандарт для систематичного моніторингу вживання молоддю тютюну та відстеження ключових показників контролю над тютюном. GYTS — національно репрезентативне опитування учнівської молоді віком 13–15 років. Воно підвищує спроможність країн розробляти, впроваджувати та оцінювати програми з контролю над тютюном, насамперед ті, що орієнтовані на молодь, та допомагає країнам виконувати свої зобов’язання відповідно до Рамкової конвенції ВООЗ із боротьби проти тютюну. В Україні GYTS було проведено тричі — у 2005, 2011 та 2017 рр. — Інститутом громадського здоров’я ім. О. М. Марзєєва Національної академії медичних наук України за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я і Центрів із контролю та профілактики захворювань (США).

Попередня акредитація обов’язкова до 10:00 15 листопада.

Контактна особа: Дмитро Купира, менеджер з адвокації ГО «Життя», (044) 234 93 20, dmytro.centerlife@gmail.com.

Інші новини