Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Фахівці ЦГЗ та ВООЗ провели в Дніпрі навчання з інфекційного контролю для лікарів та медсестер 1
17.02.2023
09:58

Фахівці ЦГЗ та ВООЗ провели в Дніпрі навчання з інфекційного контролю для лікарів та медсестер

Роман Колесник, завідувач відділу антимікробної резистентності та інфекційного контролю Центру громадського здоров’я разом з колегами ВООЗ провели тренінги для лікарів та медсестер й медбратів в місті Дніпро. 

Експерти зосереджувались на питаннях раціонального призначення антибактеріальних лікарських засобів, профілактики інфекційних хвороб, пов’язаних з наданням медичної допомоги, покращення гігієни рук, дотримання стандартних заходів захисту та поводження з медичними відходами.

«Навіть найбільш досвідчений і фаховий лікар-клініцист не здатен без мікробіологічного обстеження встановити етіологію інфекційної хвороби. Для цього треба проводити відповідне обстеження пацієнта. Ми «сліпі» поки не отримаємо результат мікробіологічного дослідження. Тому доступ закладів охорони здоров’я до своєчасного і якісного обстеження пацієнтів відіграє ключову роль для безпосереднього одужання пацієнта та дозволяє протидіяти поширенню збудників з резистентністю», — зазначив Роман Колесник. 

Особливу увагу фахівці звернули на підвищення якості бактеріологічних досліджень, а саме — впровадження в практичну роботу методології EUCAST та формування системи управління якістю в лабораторії.

Інші новини