Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
III  Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю «Актуальні питання та перспективи розвитку  медичної допомоги і соціальних послуг дітям та молоді на принципах «дружнього підходу» в Україні
30.11.2016
17:00

III Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю «Актуальні питання та перспективи розвитку медичної допомоги і соціальних послуг дітям та молоді на принципах «дружнього підходу» в Україні

III  Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю «Актуальні питання та перспективи розвитку  медичної допомоги і соціальних послуг дітям та молоді на принципах «дружнього підходу» в Україні

29 листопада - 01 грудня 2016 року у м. Київ відбулася III Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю «Актуальні питання та перспективи розвитку  медичної допомоги і соціальних послуг дітям та молоді на принципах «дружнього підходу» в Україні.

Організаторами конференції були МОЗ України, НМАПО ім. П.Л. Шупика, Харківська Академія післядипломної освіти,  Національна дитяча спеціалізована лікарня «ОХМАТДИТ», за участі Представництва Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, Бюро ВООЗ в Україні; за фінансової підтримки ЮНІСЕФ.

З привітальним словом виступила Головний позаштатний спеціаліст МОЗ України зі спеціальності «Педіатрія», завідувач кафедри дитячих і підліткових захворювань Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П.Л.Шупика, професор, Заслужений лікар України Бекетова Галина Володимирівна.  

Метою конференції було: узагальнення набутого досвіду, розробка та узгодження стратегії подальшого розвитку медичної допомоги та соціальних послуг підліткам та молоді на принципах «дружнього підходу» в Україні. 

Цільова аудиторія – спеціалісти МОЗ України, Міністерства молоді та спорту, Міністерства соціальної політики України, національні та регіональні фахівці Центрів медико-соціальної допомоги підліткам, «Клінік, дружніх до молоді», ЦСССДМ, експерти в області громадського здоров'я, представники неурядових, академічних, міжнародних установ з України, Білорусь, Грузії, Киргизії, Молдови.

Під час конференції були висвітлені основні тенденції розвитку «дружніх до молоді» послуг на глобальному рівні та у Європейському регіоні, представлені результати впровадження та розвитку медико-соціальної допомоги підліткам та молоді на принципах «дружнього підходу», обговорені перспективи розвитку «Клінік, дружніх до молоді», передусім в структурі закладів охорони здоров’я сільської місцевості; представлений досвід реалізації Програми впровадження інноваційної інтегрованої моделі профілактики ВІЛ-інфекції, допомоги та підтримки молодих жінок групи ризику в регіонах України;

В роботі конференції взяла участь Марциновська В., спеціаліста з дослідження та оцінки, лікар-епідеміолог Центру МіО виконання програмних заходів ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України».

Інші новини