Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Міжнародний тренінг щодо клінічного ведення туберкульозу з лікарською стійкістю
24.09.2016
12:00

Міжнародний тренінг щодо клінічного ведення туберкульозу з лікарською стійкістю

12-21 вересня у м. Рига (Латвія) Центром ВООЗ з наукових досліджень та менеджменту туберкульозу з лікарською стійкістю у співпраці з фундацією ТБ Латвійської Республіки проведено «Міжнародний курс з клінічного ведення туберкульозу з лікарською стійкістю для країн Європейського регіону ВООЗ» на базі Ризького клінічного університетського госпіталю.

Участь у тренінгу взяли фахівці з Молдови, Таджикистану, Киргизтану, України. Від УЦКС учасниками стали лікарі-фтизіатри відділу організації та планування медичної допомоги хворим на туберкульоз Мацьков Олександр та Масюк Лілія.

Упродовж навчання спеціалісти ознайомилися з останніми міжнародними підходами ведення випадків МР ТБ та програмним управлінням МР ТБ, обговорили основні етапи та заходи щодо реалізації цілей стратегії ВООЗ «End TB», глобальну стратегію і цілі у сфері профілактики і лікування ТБ. Фахівці також ознайомилися з останніми міжнародними тенденціями лікування моно- і полірезистентного туберкульозу, з досвідом використання нових протитуберкульозних препаратів при веденні випадків туберкульозу з лікарською стійкістю, управлінням побічними реакціями, міжнародними рекомендаціями щодо аспектів надання паліативної допомоги хворим на ТБ.

Інші новини