Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Оцінка ризику раннього інфікування ВІЛ жінками комерційного сексу та його значення для протидії епідемії ВІЛ
16.12.2016
15:49

Оцінка ризику раннього інфікування ВІЛ жінками комерційного сексу та його значення для протидії епідемії ВІЛ

15 грудня 2016 року в м. Дніпро відбулося засідання круглого столу з метою представлення та обговорення попередніх результатів міжнародного дослідження «Оцінка ризику раннього інфікування ВІЛ жінками комерційного сексу та його значення для протидії епідемії ВІЛ: математичне моделювання та обсерваційні дослідження за участю кількох країн». Дослідження проводили протягом 2014-2016 рр. ГО “Український інститут соціальних досліджень імені Олександра Яременка” у партнерстві з Центром глобального громадського здоров’я Університету Манітоби (Канада), ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» та МБФ “Альянс громадського здоров’я”.

Ключові висновки дослідження:
- Результати тесту методом сухої краплі крові на відміну від інших методів свідчать про неблагополучну ситуацію щодо інфікування на ВІЛ та вірусний гепатит С серед жінок (на прикладі м. Дніпро).

- Існує недооцінка внеску групи ЖКС в загальну епідеміологічну ситуацію в м. Дніпро. Можна припустити, що це стосується й інших великих місць у регіонах з високим рівнем епідемії ВІЛ.

- Отримані результати дають підстави для переосмислення – як витрачаються ресурси, яким чином побудована профілактика, лікування тощо, наскільки наявні стратегії охоплюють можливі приховані групи з високим ризиком та рівнем ВІЛ та вірусного гепатиту С.

- Необхідним є посилення первинної профілактики.

Переглянути повний перелік матеріалів з засідання

Від ДУ "Центр громадського здоров'я МОЗ України" в обговоренні взяа участь Алла Михайлівна Щербінська, радник Генерального директора. 

Інші новини