Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Онлайн-тренінг «Організація профілактики інфекцій та інфекційного контролю в закладах охорони здоров’я»
08.11.2021
12:29

Онлайн-тренінг «Організація профілактики інфекцій та інфекційного контролю в закладах охорони здоров’я»

15–18 листопада 2021 року фахівці Центру громадського здоров’я проведуть онлайн-тренінг «Організація профілактики інфекцій та інфекційного контролю в закладах охорони здоров’я».

Запрошуємо долучатися представників закладів охорони здоров’я, центрів контролю та профілактики хвороб, громадських об’єднань у сфері надання медико-соціальної допомоги! Приєднаитися до перегляду онлайн-тренінгу можна за посиланням.

Під час тренінгу будемо розповідати про організаційний компонент інфекційного контролю:

  • впровадження та моніторинг системи профілактики інфекцій та інфекційного контролю (ПІІК) у закладах охорони здоров’я;
  • підходи до реалізації програм ПІІК;
  • фінансово-економічне обґрунтування впровадження заходів з ПІІК.

Ознайомитися з Програмою заходу

Нагадаємо, що протягом 2020–2021 років, за сприяння фахівців Центру, МОЗ України повністю переглянули підходи до профілактики інфекцій та інфекційного контролю в закладах охорони здоров’я.

Так, акцент із зовнішнього контролю зміщений на внутрішні моніторинг і оцінку ефективності, скасовано звітування щодо кожного випадку інфекційної хвороби, пов’язаної з наданням медичної допомоги, та обов’язкові посіви з об’єктів середовища лікарні, встановлено пріоритет реалізації комплексних програм над протидією протидією окремим станам і багато іншого.

А саме, на виконання Національного плану дій щодо боротьби зі стійкістю до протимікробних препаратів, розроблені та затверджені:

Інші новини