Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Представляємо першу лекцію нового навчального онлайн-курсу «Вірусні гепатити В та С»
15.08.2018
15:30

Представляємо першу лекцію нового навчального онлайн-курсу «Вірусні гепатити В та С»

На платформі дистанційного навчання Центру громадського здоров'я розміщено першу лекцію нового навчального онлайн-курсу «Вірусні гепатити В та С», який розроблено в рамках проекту EQUIP за підтримки USAID та Надзвичайної ініціативи Президента США з надання допомоги у боротьбі з ВІЛ/СНІД (PEPFAR).

Переглянути лекцію: http://bit.ly/2L5TgfK

Лекцію «Епідеміологія вірусних гепатитів у світі: поточний стан, тенденції. Глобальна стратегія з вірусного гепатиту та світові рекомендації щодо елімінації» представляє доктор Антонс Мозалевскіс, спеціаліст із медичних питань Європейського регіонального бюро ВООЗ в Копенгагені (Данія). Він є керівником з питань координації всіх видів діяльності, пов’язаних з гепатитами в Регіональному офісі, та технічної підтримки держав-членів Європейського регіону ВООЗ.

В лекції Антонса Мозалевськіса представлено опис поточної ситуації щодо вірусних гепатитів (ВГ) у світі та Європейському регіоні ВООЗ. Наведено статистичні дані щодо поширеності ВГ та окреслено, який шлях пройдено у визнанні ВГ глобальною проблемою громадського здоров’я. Представлено основні положення Глобальної Стратегії Сектору охорони здоров'я з елімінації ВГ та які цілі мають бути досягнути до 2030 року для елімінації ВГ. Окрему увагу в лекції автор приділяє питанням моніторингу та оцінки національних заходів щодо елімінації ВГ, наводячи опис 10 ключових індикаторів, за допомогою яких ВООЗ рекомендує відслідковувати ефективність заходів елімінації.

Нагадаємо, що реєстрація на новий навчальний онлайн-курс: «Вірусні гепатити В та С» вже відкрита на платформі дистанційного навчання Центру громадського здоров'я за посиланням для всіх охочих: http://bit.ly/2AbIF2E

Інструкція з реєстрації тут: http://bit.ly/2LIyJCi

Навчання розпочнеться з 12 вересня 2018 року.

Курс є повністю безкоштовним. Викладач може рекомендувати навчальну літературу для поглибленого вивчення теми, але матеріалів, доступних у межах курсу, буде достатньо для успішного його закінчення.

Все, що Вам знадобиться, — це доступ до мережі інтернет на швидкості, достатній для перегляду відеолекцій. Відеолекції, завдання, форум доступні в будь-який час.

Інформація про лектора:

Антонс Мозалевскіс, спеціаліст із медичних питань Європейського регіонального бюро ВООЗ в Копенгагені (Данія), отримав медичну освіту та пройшов спеціалізацію із сімейної медицини в Університеті Страдінс, м. Рига, Латвія. Працював клініцистом протягом семи років і був залучений до ряду громадських спільнот, професійних організацій та регіональних експертних мереж, які працюють у сфері профілактики та дослідження ВІЛ / вірусних гепатитів. У 2012-2014 роках проходив навчання згідно з Європейською програмою з прикладної (інтервенційної) епідеміології (EPIET) та отримав ступінь магістра прикладної епідеміології Національної школи громадського здоров'я в Мадриді, Іспанія.

Інші новини