Перейти до основного вмісту
Час обирати здоров'я
Прес-анонс Нові ініціативи в профілактиці ВІЛ/СНІД: Україна об’єднує зусилля на міжнародному рівні
06.10.2015
16:04

Прес-анонс Нові ініціативи в профілактиці ВІЛ/СНІД: Україна об’єднує зусилля на міжнародному рівні

Представники ЗМІ та громадського суспільства запрошуються на урочисте підписання чотиристороннього Меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю у сфері протидії ВІЛ/СНІД між Міністерством охорони здоров’я України, ДУ «Український центр контролю за соцхворобами МОЗ України», Об’єднаною Програмою ООН з ВІЛ/СНІД (ЮНЕЙДС) та компанією Deutsche Gesellschaft für internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH в Україні.

За оцінками ВООЗ та ЮНЕЙДС, Україна залишається регіоном з високим рівнем поширення ВІЛ-інфекції серед країн Східної Європи та Центральної Азії. За офіційною статистикою, з початку 2015 року в Україні зареєстровано біля 10 000 людей, які живуть з ВІЛ, а загальна кількість осіб, яким було поставлено діагноз ВІЛ-інфекція, з 1987 по 2015 рік складає понад 274 тис. осіб. До 55% людей, які живуть з ВІЛ, не знають про свій статус і залишаються поза медичним спостереженням.

Цей Меморандум надасть можливість об’єднати зусилля для боротьби з епідемією ВІЛ-інфекції, зміцнити партнерство та заручитися міжнародною підтримкою для подолання епідемії ВІЛ в Україні. Вперше в фокусі співпраці буде профілактика ВІЛ-інфікування серед загального населення.

07 жовтня 2015р., о 10:00 в приміщенні конференц-зали “Hyatt  Regency Київ” (м.Київ, вул. Алли Тарасової, 5), відбудеться офіційна частина підписання Меморандуму, в якій візьмуть участь Міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі, Директор GIZ Бюро в Україні Сабіне Мюллер, Регіональний директор ЮНЕЙДС у країнах Східної Європи та Центральної Азії Віней Салдана, Директор ДУ «Український центр контролю за соціально небезпечними хворобами МОЗ України» (УЦКС) професор Наталія Нізова. У офіційній частині також візьме участь Посол доброї волі ЮНЕЙДС у Східній Європі та Центральній Азії Віра Брежнєва.

Після завершення офіційної частини відбудеться робоча дискусія в рамках Круглого столу «Превентивні кампанії з ВІЛ: вибраний європейський та український досвід», в якому візьмуть участь представники Уряду України, громадського сектору та міжнародних організацій, для обговорення ефективної співпраці та презентації ініціатив з протидії ВІЛ в Україні в умовах сучасних викликів та досвіду кампаній, спрямованих на загальне населення.

Організатором Круглого столу виступають Міністерство охорони здоров’я України, ДУ «Український центр контролю за соціально небезпечними хворобами  МОЗ України», Об’єднана Програма ООН з ВІЛ/СНІД (ЮНЕЙДС) та Програма профілактики ВІЛ/СНІД компанії Deutsche Gesellschaft für internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH в Україні.

Початок офіційної частини:  7 жовтня 2015р., о 10.00

Адреса: “Hyatt  Regency Київ” (м.Київ, вул. Алли Тарасової, 5)

Акредитація журналістів за телефоном (050)742-87-18, контактна особа – Оксана Царенко, останній термін акредитації - 7 жовтня 2015р., 10.00

 

 

Інші новини